PENANTIAN ANDA UNTUK KELUAR DARI MASALAH HUTANG DAN POKET NIPIS
SUDAH BERAKHIR

Ramadan Special : Bijak Merancang Wang
Edisi CAKNA

Keputusan anda hari ini BAKAL MENGUBAH SEGALANYA

Tuan Afyan Mat Rawi Sudah Muncul Di

Selamatkan diri anda daripada menjadi mangsa
RAT RACE PARADOX!

Apa itu RAT RACE PARADOX?

Rat race paradox adalah situasi dimana sesorang itu MENJALANI KEHIDUPAN YANG TIDAK AMAN walaupun mempunyai gaji yang tinggi untuk kehidupan seharian KERANA SERING mengejar hal duniawi seperti harta, status dan kuasa.

Ada yang sanggup bekerja lebih dari 2 pekerjaan dalam sehari walaupun sudah bergaji ribuan ringgit sebulan. Sebagai contoh, Shiela(bukan nama sebenar) berkerja sebagai setiausaha yang bergaji RM 2,700 sebulan. Seorang wanita bujang yang bekerja di Ibu Negara dan tinggal bersendirian di sebuah apartment 3 bilik. Dengan gaji tersebut Shiela setiap hujung minggu akan ke restoran mewah ataupun cafe hipster sebagai “self-reward” setelah penat bekerja sepanjang minggu.

Selepas 6 bulan, Shiela bercadang membeli kereta pertamanya. Shiela pun membeli kereta Jenama H; baru la nampak orang muda. Lama kelamaan, Shiela pun mula terasa baki wangnya semakin sikit dan terpaksa menggunakan wang simpanannya untuk makan dan perbelanjaan yang lain sehingga terpaksa membuat kerja sambilan hanya untuk menampung kos sara hidup bulanan.

Inilah yang dipanggil sebagai RAT RACE PARADOX. Bekerja untuk wang tanpa menikmatinya.

PINTU KELUAR ANDA ADA DISINI
BACA LAGI!

DIAGNOSIS

Anda ada simptom-simptom ini ? :

  1. Pening kepala setiap kali tengah bulan.
  2. Sesak dada bila fikir fasal hutang.
  3. Mata berpinar masa nampak duit. Tau tau dah abis.
  4. Memori lost. Tau-tau baki duit tinggal RM 10 dalam bank.
  5. Tangan mengeletar setiap kali nampak promosi Sho**pe. Nak checkout je.

Jika anda ada salah satu sindrom diatas saya cadangkan anda cepat-cepat dapatkan rawatan dan berubat. ONLINE JER. Di mana-mana sahaja anda boleh “consume” ubat yang saya nak cadangkan. Sudahlah Online, unlimited supply (dibaca : akses) bila bila masa boleh ambik ubat ni. 

AMAT DIGALAKKAN untuk AMALKAN ‘ubat’ ini segera, 100% tanpa kesan sampingan negatif. ANDA PULA MAKIN SIHAT dari gejala diatas.

Dengan ‘ubat ini‘, anda akan mula melihat perubahan.

Kawan-kawan terkejut. Mereka kagum dengan apa yang berlaku. Bahkan ada yang terkesima.

Anda kini sudah keluar dari belenggu ‘penyakit’ dan mula menikmati…

 

'UBAT' INI AKAN MENDEDAHKAN ANDA TEKNIK DAN CARA PRAKTIKAL UNTUK MENCAPAI MATLAMAT KEWANGAN ANDA

APA KATA MEREKA

Saya Recommend 100% Untuk Mana-mana Individu Yang Mahu Menguasai Trifecta Dalam Kewangan. (Income, Protection,Investment)

Tuan Aqif Azizan

Buku BMW ini sarat dengan informasi tentang kewangan. Ada 7 modul yang boleh anda buat kira-kira keadaan semasa kewangan anda dan kemana anda nak tuju.

Tuan Kamaruddin Jaffar

Kalau korang jenis zero ilmu urus kewangan, buku ni baik untuk dibaca. Sebab apa? Sebab penulis susun comei lotey, apa yang perlu adibuat dari A to Z.

Tuan Syawal Ibn Ameron

2 benda. 1 nama. Dua2 sedap. 1 sedap dibaca, 1 lagi sedap dipandu. Recommended.

Tuan Nazir Ramlan

Krisis ekonomi adalah peluang. Ini adalah masa untuk menjadi lebih bijak bukannya berputus asa.

Tuan Noor Amin

Antara mereka yang pernah hadir seminar saya (Sebelum PKP)

Walaupun anda tidak ada asas dalam kewangan.
Atau anda tidak pernah belajar apa-apa pun tentang kewangan sebelum ini – TIDAK ADA MASALAH.

Menarik?

Lebih menarik, ilmu yang bakal anda miliki ini boleh diperturunkan kepada anak-anak dan keluarga anda.

KENALI PAKAR ANDA

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Nama saya Afyan Mat Rawi.

Kita mungkin pernah bertemu…

Anda mungkin pernah lihat saya bersiaran di TV3, TV Al-Hijrah. Atau anda pernah dengar perkongsian saya di Bernama Radio, Kool FM.

Atau anda mengikuti penulisan saya di MajalahNiaga.com, Harian Metro, Majalah Solusi, Majalah Labur, Prospek Hartanah Malaysia, The Vocket.

Saya mula terlibat dalam dunia kewangan ini seawal tahun 2003.

Saya sudah kendalikan ratusan bengkel kewangan.
Sudah jumpa ramai klien untuk bantu mereka uruskan kewangan.

Ada yang hutang keliling pinggang…
Ada yang asyik kena tipu dengan kawan-kawan…
Ada yang suka melabur tapi rugi saja…
Ada yang duit banyak tapi simpanan tak ada…

Macam-macam…

Sebab itu saya rasa terpanggil untuk berkongsi ilmu kewangan.

Saya sudah tak sanggup lihat orang kita sengsara.

Setiap hari saya menulis perkongsian berkaitan kewangan di Facebook.
Alhamdulillah, sehingga ke hari ini sudah ada 127,894 orang mengikuti tulisan saya.

Kesemua ilmu yang saya kongsikan ini adalah daripada pengetahuan dan pengalaman sebenar.

Dan saya persembahkan kepada anda BMW Online ini.

Tujuannya mahu membantu individu menguruskan wang dengan lebih bijak.
Keluar dari rat race.
Supaya tidak tersontot dan tersakiti di kemudian hari.

INI 'UBAT' ANDA

DAPATKAN SEGERA

BMW ADVANCED adalah ilmu praktikal yang memerlukan tindakan. Strategi, teknik dan tips yang bakal dikongsikan adalah hasil daripada pengetahuan dan pengalaman 18 tahun saya dalam bidang kewangan.

Saya tidak menjanjikan bulan dan bintang. Cuma apabila anda gunakan ilmu ini betul-betul, anda akan mula merasai perubahan kewangan anda.

DISCLAIMER: INI BUKAN SKIM CEPAT KAYA, BUKAN SKIM GOYANG KAKI DUIT MASUK. INI MERUPAKAN PROGRAM BIMBINGAN PENGURUSAN KEWANGAN. Barang siapa yang belajar dan amal dia akan berjaya. Ini juga BUKAN BUY CALL ataupun ‘SELL CALL’ terhadap mana-mana instrument pelaburan.

APA YANG AKAN ANDA
PELAJARI DALAM BMW ADVANCED

Program ini adalah program belajar dan buat. Ada 7 modul utama. Setiap modul ada video-video yang padat dan sarat. Apabila anda selesai mempelajari kesemua modul ini, anda akan melihat perubahan pada kecerdasan kewangan (Financial Intelligence).

Modul 1 : ALIRAN TUNAI KEWANGAN (CASHFLOW)

Pernah dengar orang kata, “siapa ada cash, dia king!”. Cashflow yang kukuh akan membantu melancarkan hidup anda. Cashflow yang teruk pula memberikan kesan sebaliknya. Bagaimana nak mengurus cashflow? Saya akan ajarkan kepada anda Formula Kewangan Menggunakan Model INFAQ.

Modul 2 : NILAI ASET BERSIH (NETT WORTH)

Ini adalah modul menarik. Saya akan tunjukkan kepada anda bagaimana menghadapi situasi krisis macam sekarang. Siapa yang akan bayar hutang anda selepas anda meninggal dunia. Dan anda juga akan belajar Ibrah dari kisah Nabi Yusuf.

Modul 3 : STRATEGI SIMPANAN KEWANGAN (SAVING)

Menurut kajian, hampir 80% rakyat Malaysia tidak mempunyai wang simpanan. Saya akan dedahkan kepada anda bagaimana cara menyimpan. Apakah strategi dan teknik yang efektif untuk mencapai matlamat simpanan anda.

Modul 4 : PERLINDUNGAN KEWANGAN (FINANCIAL PROTECTION)

Modul ini amat penting. Rramai tidak ambil berat dan melarikan diri apabila dengar tentang takaful. Saya akan terangkan fungsi takaful. Anda akan jelas tentang medical card dan penyakit kritikal. Paling penting anda sedar dan tahu bagaimana memilih polisi yang betul.

Modul 5 : PELABURAN KEWANGAN (INVESTMENT)

Ini ramai yang tersontot. Masuk skim cepat sontot. Dalam modul ini anda akan belajar bagaimana membuat pelaburan pertama. Anda juga akan kuasi ilmu panduan pelaburan amanah saham dan pelan persaraan. Saya juga akan tunjukkan kepada anda cara pengiraan ROI daripada pelaburan anda.

Modul 6 : PENYUCIAN HARTA (PURIFICATION)

Dalam modul ini terkandung pesanan yang berharga berkaitan kewangan dan kenapa anda perlu melakukan Hibah dan Waqaf, Perancangan Kewangan Akhirat. Sebagai seorang beragama Islam, ada lagi satu zakat yang digalakkan dilakukan.

Modul 7 : PEWARISAN DAN PUSAKA (INHERITANCE)

Untuk modul ini, kita akan teroka tajuk yang tak ramai orang kongsikan iaitu merancangan kewangan kematian. Anda akan belajar bagaimana merancang harta sepencarian dan isu berkaitan harta sepencarian.

BONUS ISTIMEWA UNTUK ANDA

Semua yang anda akan miliki apabila daftar BMW Online HARI INI

DISCLAIMER: This is not a get-rich scheme. This is a financial consultation service and only provide guidance in managing your personal financial. Its only provide guidance and neither a ‘buy call’ nor ‘sell call’ for any investment instrument.